Over Raphael Drent

Met zijn fotografie heeft Raphaël Drent de afgelopen 25 jaar een zeer divers portfolio opgebouwd, zowel in zijn eigen regio Tiel en omstreken als voor landelijke opdrachtgevers.

 

Gelderlander

In de regio Rivierenland is Drent dagelijks als persfotograaf actief voor dagblad De Gelderlander, het Utrechts Nieuwsblad en verschillende weekbladen. Dankzij zijn omvangrijke netwerk en jarenlange ervaring doen ook overheden, gemeenten en bedrijven veelvuldig een beroep op zijn vakmanschap en kennis van het gebied.

 

Appelpop

Als groot muziekliefhebber heeft Raphael het meerdaagse gratis popfestival Appelpop in Tiel vanaf de start met zijn camera gevolgd. De afgelopen jaren is hij behalve persfotograaf ook als huisfotograaf van het evenement actief voor de website www.appelpop.nl. Meerdere malen werden zijn pop- en sfeerfoto’s genomineerd voor de beste Gelderse Nieuwsfoto van het jaar.

Vakbladen

Landelijk is Raphael actief voor een groot aantal vakbladen, onder andere in de schade-expertisebranche,het verzekeringswezen, Voetbal International en glossy woonmagazines.

 

Reclamebureaus

Voor reclamebureaus verzorgt Drent prikkelend beeldmateriaal in landelijke en regionale advertenties en bij promotiecampagnes, brochures, jaarverslagen en interne publiciteitsuitingen.

Webfotografie

In samenwerking met professionele webdesigners, grafisch vormgevers en tekstschrijvers levert Raphael zowel aan het lokale MKB als aan landelijk bekende bedrijven bijdragen voor professionele websites.

Portretten

In de afgelopen jaren heeft Raphael zich gespecialiseerd in individuele portretten van mensen in uiteenlopende beroepen. Acteurs, topmensen uit het bedrijfsleven, muzikanten en kunstenaars en scenes uit het dagelijks leven treffend vastleggen is voor hem een passie die zich blijft ontwikkelen.

 

Bruidsfotografie

Ook voor complete huwelijksreportages en incidentele bruidsfotografie is Raphael inzetbaar, evenals voor het fotograferen van (bedrijfs)feesten en grote evenementen.

 

Drentfotografengroep

Naast zijn eigen fotobureau dat gevestigd is in het Betuwse Rivierenland werkt hij ook vanuit het familiecollectief www.drentfotografengroep.nl waar ook Louis Drent jr, Peter Drent en Pascale Drent deel van uitmaken. Zijn grootvader Louis Drent sr was als eerste generatie al een bekend persfotograaf.